Ali ste vedeli, da kar približno 30 % ljudi, starejših od 50 let, redno doživlja bolečine v kolku ponoči?

Te težave ne prizadenejo le starejših, temveč tudi mlajšo populacijo, ki trpi zaradi različnih vzrokov, kot so športne poškodbe, degenerativne bolezni ali celo napačna spalna drža. Bolečine v kolku ponoči lahko močno vplivajo na kakovost življenja, saj povzročajo motnje spanja in s tem zmanjšujejo dnevno produktivnost.

Ne gre le za fizično neugodje, ampak tudi za psihološke posledice, ki jih pomanjkanje kakovostnega spanca prinaša. V tem članku bomo podrobno raziskali vzroke, simptome in možne rešitve za te neprijetne bolečine ter vam ponudili koristne nasvete, kako se z njimi spoprijeti.

Če se sprašujete, zakaj vas kolk ponoči boli ali kako lahko ublažite te bolečine, berite naprej – razjasnili bomo vsa vprašanja, ki vas morda mučijo.

Kaj so najpogostejši simptomi bolečine v kolku ponoči

Bolečine v kolku ponoči se pogosto manifestirajo na različne načine.

Nekateri ljudje opisujejo bolečino kot ostro, skoraj pekočo, ki jih nenadoma prebudi iz
spanca, medtem ko drugi doživljajo bolj topo, vztrajno bolečino, ki jih spremlja skozi celotno noč.

 

V mnogih primerih se bolečina širi od kolčnega sklepa proti stegnu ali celo do spodnjega dela hrbta, kar dodatno otežuje iskanje udobnega spalnega položaja.

 

Nekateri ljudje občutijo tudi zategnjenost mišic okoli kolka, kar je še posebej izrazito zjutraj, po dolgem obdobju nepremičnosti.

 

Poleg tega se lahko pojavijo težave z gibljivostjo, kar pomeni, da težko najdete položaj, ki bi bil udoben, ali pa se bolečina okrepi ob vsakem premiku.

 

Ti simptomi so lahko povezani tudi z drugimi zdravstvenimi težavami, kot so bolečine v sklepih, ki pogosto spremljajo nočne tegobe. (1)

 

Če se bolečina pojavlja le v ležečem položaju ali se poslabša, ko ležite na prizadeti strani kolka, je verjetno, da gre za težavo, ki jo povzročajo specifične motnje kolčnega sklepa ali bližnjih struktur.

Kaj lahko povzroča bolečine v kolku

Razumevanje vzrokov za bolečine v kolku ponoči je ključnega pomena za iskanje ustrezne rešitve. Po navadi so vzroki za nočne bolečine v kolku povezani z enim ali več naslednjih dejavnikov, ki se lahko pojavljajo posamezno ali v kombinaciji.

Osteoartritis

je eden izmed najpogostejših vzrokov bolečine v kolku ponoči. Gre za degenerativno bolezen sklepov, pri kateri se obrablja sklepni hrustanec, kar povzroča vnetje in togost v sklepu. Takšno stanje vodi do bolečin, ki se ponoči poslabšajo zaradi pomanjkanja gibanja in povečane togosti sklepa.

Poleg tega se lahko zaradi mirovanja poveča tudi občutljivost živčnih končičev, kar dodatno prispeva k občutku bolečine.

  • če vas bolj podrobno zanima, zakaj se obrablja sklepni hrustanec preberite 7 vzrokov zakaj nastane hondropatija–  stanje, ki povzroča bolečine v sklepih zaradi obrabe hrustanca.

osteoartritis-kolk

Kaj je osteoartritis, kako se diagnosticira, kakšne so njegove posledice in kako ga lahko obvladujemo ter omilimo simptome, preberite na povezavi.

Burzitis

je vnetje burze, majhne vrečke napolnjene s tekočino, ki deluje kot blazinica med kostjo, tetivo in mišicami. (2)

Vnetje burze lahko povzroči bolečine v kolku, zlasti ponoči, ko se pritisk na burzo poveča zaradi dolgotrajnega ležanja v enem položaju.

Burzitis je pogosto posledica prekomerne uporabe ali ponavljajočih se gibov, kar vodi do draženja burze in posledičnega vnetja.

Tendinitis

je še en pogost vzrok bolečine v kolku. Gre za vnetje tetiv okoli kolka, ki se lahko pojavi zaradi prekomerne uporabe, poškodb ali degenerativnih sprememb.

Tendinitis vnetje tetive povzroča bolečine, ki se poslabšajo ponoči, ko telo miruje in ni aktivno, kar lahko vodi do zadrževanja tekočine v tkivih in povečanja pritiska na vnete tetive.

Drugi možni vzroki za bolečine v kolku ponoči

vključujejo tekočino v sklepu, ki povzroči nabrekanje sklepov zaradi kopičenja tekočine.

To lahko vodi do neprijetne bolečine, zlasti ponoči, ko telo počiva in je krvni pretok zmanjšan.

Poškodbe, kot so natrgana mišica, zlom ali izpah, so prav tako možen vzrok bolečine v kolku, ki so še posebej izrazite ponoči, ko se telo skuša regenerirati, tkiva pa so v mirovanju.

Dodatno branje za vas:

Sindrom iliotibialnega trakta je pogosta težava pri športnikih in posameznikih, ki izvajajo ponavljajoče se gibe.

Gre za vnetje dolge tetive, ki poteka od kolka do kolena, in lahko povzroči bolečine v kolku, ki se ponoči še poslabšajo zaradi vnetja in zategnjenosti tetive.

Pri vseh teh vzrokih je pomembno vedeti, da se lahko težave z bolečinami v kolku ponoči poslabšajo zaradi nepravilne spalne drže, dolgotrajnega mirovanja ali celo zaradi sprememb v vremenu, ki vplivajo na sklepe in mišice.

Povezava med vremenskimi spremembami in bolečinami v sklepih, vključno z bolečinami v kolkih, je dobro dokumentirana in lahko povzroči dodatno neugodje pri posameznikih z že obstoječimi težavami.

bolečine v kolku ponoči

Več o vzrokih za bolečine v kolkih si lahko preberete na spletni strani, ki je posvečena tej temi.

V drugi polovici življenja so degenerativne spremembe v sklepih pogost vzrok za nočne bolečine v kolku. Osteoartritis, ki ga zaznamujejo obraba hrustanca in nastanek osteofitov, pogosto povzroči vnetje in togost, kar vodi do bolečin med spanjem.

Poleg tega osteoporoza, bolezen, ki oslabi kosti in poveča tveganje za zlome, lahko prav tako prispeva k bolečinam v kolku, zlasti pri starejših. Kronične bolečine v sklepih so pogost spremljevalec staranja, kar pomeni, da se bolečine lahko širijo in prizadenejo tudi druge sklepe, kot so kolena ali hrbet, kar še poslabša težave s spanjem in omeji dnevne aktivnosti.

  • če vas poleg bolečin v kolku kdaj doletijo tudi bolečine v križu, na povezavi preberite o načinih za hitro in dolgotrajno odpravljanje takih bolečin + kakšne vaje so primerne.

Kako se razlikujejo bolečine v kolku ponoči glede na različne starostne skupine

Bolečine v kolku ponoči lahko prizadenejo ljudi vseh starosti, vendar se vzroki teh bolečin lahko precej razlikujejo glede na starostno skupino. Razumevanje teh razlik je ključno, saj se pristopi k zdravljenju in preprečevanju bolečin lahko precej razlikujejo glede na starost posameznika.

Otroci in mladostniki

običajno nimajo pogostih težav z bolečinami v kolku ponoči, razen če gre za specifične motnje, kot so Legg-Calvé-Perthesova bolezen ali Slipped Capital Femoral Epiphysis (SCFE), ki so redkejša obolenja, a lahko povzročijo resne težave.

V teh primerih se bolečine pogosto pojavljajo ponoči ali po telesni aktivnosti in so lahko povezane z vnetjem in nepravilnim razvojem kolčnega sklepa.

Pri mladostnikih se lahko pojavijo tudi bolečine zaradi prekomerne telesne aktivnosti, predvsem pri športnikih, kar lahko vodi do vnetja tetiv ali mišičnih poškodb. 

 

Odrasli

zlasti tisti med 30. in 50. letom, pogosto doživljajo bolečine v kolku ponoči zaradi prekomerne uporabe sklepov, poškodb ali začetnih degenerativnih sprememb.

Tudi ljudje, ki opravljajo ponavljajoče se gibe pri delu ali športu, lahko občutijo nočne bolečine zaradi tendinitisa ali burzitisa.

 

Pri tej starostni skupini se pogosteje pojavljajo tudi bolečine, povezane s težavami v hrbtenici, kot so hernija diska ali spinalna stenoza, ki lahko obsevajo v kolk.

Starejši odrasli imajo pogosto bolečine v kolku ponoči

so najbolj izpostavljeni tveganju za nočne bolečine v kolku, predvsem zaradi degenerativnih bolezni, kot je osteoartritis.

Pri ljudeh nad 60 let se hrustanec v kolčnih sklepih začne obrabljati, kar vodi do zmanjšanja prostora v sklepu in povečanja trenja med kostmi.

To povzroča vnetje, togost in bolečino, ki se ponoči še poslabšajo zaradi pomanjkanja gibanja. Poleg tega se pri starejših povečuje tveganje za osteoporozo, kar lahko vodi do zlomov kolka in s tem povezanih bolečin. Osteofiti, (3) kostne izrastke, ki nastanejo zaradi dolgotrajnega draženja sklepov, so prav tako pogost pojav pri starejših in so eden od dejavnikov, ki lahko povzročajo bolečine v kolku ponoči.

Pri starejših odraslih se tudi pogosto pojavljajo kronične bolečine v sklepih, ki se lahko selijo iz enega sklepa v drugega in prizadenejo več telesnih predelov hkrati.

V takih primerih lahko bolečine v kolku spremljajo še bolečine v drugih sklepih, kot so kolena, ramena ali komolci, kar kaže na sistemske težave, kot je revmatoidni artritis.

 

Razumevanje starostnih razlik pri vzrokih za bolečine v kolku ponoči je ključno za pravilno diagnozo in zdravljenje.

Zdravljenje, ki je učinkovito pri mlajših posameznikih, morda ne bo enako uspešno pri starejših, saj je potrebno upoštevati tudi druge dejavnike, kot so prisotnost sočasnih bolezni in splošno stanje organizma.

 

Pri mladih in aktivnih posameznikih so bolečine v kolku ponoči pogosto posledica športnih poškodb, prekomerne obremenitve ali nepravilne tehnike vadbe.

Tendinitis ali vnetje kit, ki povezujejo mišice s kolčnim sklepom, je pogost vzrok bolečin, še posebej pri športih, kot so tek, nogomet ali kolesarjenje.

 

Tudi burzitis, vnetje burse (majhnega, s tekočino napolnjenega mešička), ki blaži trenje med kostmi in mišicami, lahko povzroči hude bolečine v kolku, ki se poslabšajo ponoči.

Pri mlajših je pomembno pravočasno prepoznati in zdraviti te težave, da se prepreči kronične poškodbe in dolgoročne težave s sklepi.

Kako lahko pravilna spalna drža vpliva na bolečine v kolku ponoči

Pravilna spalna drža ima pomemben vpliv na zmanjšanje bolečin v kolku ponoči. Čeprav se morda zdi, da je spalna drža zgolj stvar udobja, lahko nepravilna drža znatno prispeva k poslabšanju bolečin v kolku. Ko spimo v neoptimalnem položaju, lahko povzročimo nepravilno porazdelitev teže in povečamo pritisk na kolčne sklepe, kar vodi do draženja in vnetja.

Spanje na hrbtu, če imate bolečine v kolku ponoči

je pogosto priporočljiv položaj za ljudi, ki trpijo zaradi bolečin v kolku ponoči. Ta položaj omogoča enakomerno porazdelitev teže po telesu in zmanjšuje pritisk na kolčne sklepe. Pomaga tudi pri ohranjanju pravilne poravnave hrbtenice, kar je ključno za preprečevanje dodatnih težav, kot so bolečine v križu, ki lahko poslabšajo stanje kolkov.

Za dodatno udobje je priporočljivo, da si pod kolena podložite vzglavnik, kar bo zmanjšalo pritisk na spodnji del hrbta in kolčne sklepe.

Spanje na boku

še posebej na strani, kjer ni bolečine, je pogosto najbolj udoben položaj za tiste, ki trpijo zaradi enostranskih bolečin v kolku. Vendar pa je treba pri tem položaju paziti, da kolk ni pod prevelikim pritiskom. Priporočljivo je, da si med kolena namestite vzglavnik, ki bo pomagal ohraniti pravilno poravnavo hrbtenice in zmanjšal pritisk na kolčni sklep.

Ta položaj je še posebej koristen za ljudi, ki trpijo zaradi osteoartritisa ali bursitisa, saj pomaga zmanjšati trenje in draženje v sklepu.

bolecine v kolku ponoci

Spanje na trebuhu ni primerno, če imate bolečine v kolku ponoči

e najmanj priporočljiv položaj za ljudi z bolečinami v kolku ponoči. Ko spimo na trebuhu, je hrbtenica pogosto v nepravilnem položaju, kar vodi do prekomerne obremenitve spodnjega dela hrbta in kolkov.

To lahko povzroči dodatno draženje in vnetje v kolčnih sklepih. (4)

Poleg tega ta položaj pogosto povzroča tudi nepravilno rotacijo medenice, kar lahko poveča pritisk na kolčne sklepe.

Če se težko odvadite spanja na trebuhu, poskusite uporabiti tanek vzglavnik pod medenico, da zmanjšate pritisk na kolčne sklepe.

Pripomočki za spanje, kot so ortopedski vzglavniki in ustrezno trdna žimnica, lahko prav tako bistveno prispevajo k zmanjšanju bolečin v kolku ponoči.

Ortopedski vzglavniki pomagajo pri pravilni poravnavi telesa med spanjem, kar zmanjšuje obremenitev na kolčne sklepe in pomaga preprečevati bolečine.

Trdota žimnice je prav tako pomembna, saj premehka žimnica ne nudi zadostne podpore hrbtenici in lahko povzroči dodatne težave s sklepi, medtem ko pretrda žimnica lahko poveča pritisk na kolčne sklepe.

Pravilna spalna drža in ustrezni pripomočki so ključni za lajšanje bolečin v kolku ponoči.

Z izbiro ustreznega položaja in pripomočkov lahko bistveno zmanjšate nelagodje in izboljšate kakovost spanja, kar posledično pripomore k boljšemu počutju in manjši stopnji bolečine čez dan.

Kako diagnosticiramo bolečine v kolku

Učinkovito diagnosticiranje bolečin v kolku ponoči zahteva celovit pristop, ki vključuje več metod, od kliničnega pregleda in anamneze do slikovnih preiskav in laboratorijskih testov. Natančna diagnoza je ključnega pomena za razumevanje vzroka bolečine in izbiro ustreznega zdravljenja.

  • Prvi korak v procesu diagnosticiranja je anamneza, kjer zdravnik podrobno sprašuje o naravi bolečine, njenem trajanju, intenzivnosti in morebitnih dejavnikih, ki jo poslabšajo ali olajšajo. Pomembno je, da zdravnik ugotovi, ali so prisotne še druge težave, kot so bolečine v kolkih ali drugih sklepih.
  • Po anamnezi sledi klinični pregled, kjer zdravnik oceni gibljivost kolka, prisotnost otekline, občutljivost na pritisk, mišično moč in stabilnost sklepa. Pri pregledu zdravnik pogosto uporablja specifične teste, kot so Patrickov test, ki pomaga pri odkrivanju težav v kolčnem sklepu, Thomasov test, ki ocenjuje prisotnost kontraktur mišic upogibalk kolka, ali Trendelenburgov znak, ki kaže na šibkost mišic abduktorjev kolka.
  • Slikovne preiskave so ključne za natančno diagnozo. Rentgensko slikanje je osnovna diagnostična metoda, s katero zdravnik odkrije prisotnost degenerativnih sprememb v sklepu, kot so osteoartritis, zlomi, izpahi ali osteofiti, ki so kostne izrastke, značilne za napredovale stopnje osteoartritisa.

bolecine v kolku ponoci diagnoza

  • Pri bolj kompleksnih primerih se uporablja magnetna resonanca (MRI), ki omogoča podrobnejši pregled mehkih tkiv, kot so mišice, tetive, vezi in hrustanec.

MRI je še posebej uporabna pri diagnosticiranju bursitisa, tendinitisa ali poškodb mišic in vezi, ki lahko povzročajo bolečine v kolku.

  • V nekaterih primerih je potrebno opraviti tudi laboratorijske teste, kot so krvni testi, da se izključi možnost infekcijskega artritisa ali drugih vnetnih bolezni, kot je revmatoidni artritis.

Laboratorijski testi lahko vključujejo tudi analizo sklepne tekočine, kar je koristno pri sumu na infekcijo ali kristalne artritise, kot sta protin ali pseudoprotin.

  • Na koncu, čeprav morda manj pogosto, lahko zdravnik priporoči ultrazvočno preiskavo, ki je koristna za oceno vnetja burse, prisotnosti tekočine v sklepu ali za vodenje pri aspiraciji tekočine iz sklepa.

Ultrazvok je neinvazivna metoda, ki omogoča dinamično oceno sklepa in okoliških struktur med gibanjem.

Poleg omenjenih diagnostičnih metod je pomembno upoštevati tudi diferencialno diagnostiko, da se izključi druge možne vzroke bolečine v kolku. Na primer, ledveni hernija diska lahko povzroči sevajoče bolečine v kolku, ki se poslabšajo ponoči, zato je včasih težko razlikovati med bolečinami, ki izvirajo iz hrbtenice, in tistimi, ki so dejansko povezane s kolkom.

  • Elektromiografija (EMG) je diagnostična metoda, ki se lahko uporabi za oceno živčne funkcije in mišične aktivnosti ter pomaga pri identifikaciji nevroloških vzrokov bolečine. Celosten diagnostični pristop, ki vključuje več metod, je ključnega pomena za natančno opredelitev vzroka bolečin v kolku in izbiro ustreznega zdravljenja.

Kateri so najboljši načini za lajšanje bolečin v kolku ponoči

  • Prvi korak pri lajšanju bolečin je ustrezna telesna aktivnost. Čeprav se morda zdi, da bi bilo počitek najboljša rešitev, je redna in pravilno usmerjena telesna dejavnost ključnega pomena za ohranjanje gibljivosti in moči kolka. Vadbe, kot so plavanje, hoja, kolesarjenje in joga, lahko pripomorejo k zmanjšanju pritiska na kolčni sklep, izboljšajo cirkulacijo in zmanjšajo togost mišic.
  • Fizioterapija je še ena pomembna komponenta, kjer terapevti uporabljajo specifične vaje za krepitev mišic okoli kolčnega sklepa, kar pripomore k stabilnosti sklepa in zmanjšanju bolečine.
  • Pri akutnih bolečinah je ledena terapija zelo učinkovita. Uporaba ledu na prizadeto območje za 15-20 minut lahko zmanjša vnetje in omili bolečino. Poleg tega lahko toplotna terapija z uporabo toplih oblog ali termoforja pred spanjem pomaga sprostiti zategnjene mišice in izboljša prekrvavitev, kar pripomore k zmanjšanju bolečine.
  • Uporaba zdravil je pogost način za obvladovanje bolečin v kolku ponoči. Nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID), kot so ibuprofen, naproksen ali diklofenak, so pogosto prva izbira za zmanjšanje bolečine in vnetja.

bolečine v kolku ponoči- lajšanje

Pri hudih bolečinah, ki jih ni mogoče obvladati z NSAID, lahko zdravnik predpiše močnejša zdravila, kot so opioidi ali tramadol.

Ta zdravila delujejo na centralni živčni sistem in učinkovito lajšajo bolečine, vendar so namenjena le za kratkotrajno uporabo zaradi tveganja za zasvojenost in drugih stranskih učinkov.

  • V primerih, ko bolečine v kolku povzročajo vnetni procesi, kot so burzitis ali tendinitis, je lahko učinkovito zdravljenje tudi kortikosteroidne injekcije.

Injekcije kortikosteroidov neposredno v kolčni sklep zmanjšajo vnetje in hitro ublažijo bolečine.

Vendar pa se injekcije ne smejo uporabljati prepogosto, saj lahko dolgoročno škodijo tkivom okoli sklepa.

  • Poleg teh metod se vedno bolj uveljavljajo tudi alternativne terapije, kot so akupunktura, kiropraktika in masaža.

Akupunktura vključuje vstavljanje tankih igel v specifične točke na telesu, kar naj bi pomagalo sprostiti mišice in zmanjšati bolečine.

Kiropraktika se osredotoča na poravnavo hrbtenice in medenice, kar lahko olajša pritisk na kolčne sklepe, medtem ko masaža pomaga sprostiti napete mišice in izboljšati prekrvavitev v prizadetem območju.

  • Ko konservativno zdravljenje ne prinaša želenih rezultatov, je morda potrebno razmisliti o kirurškem posegu. Pri bolnikih z napredovalim osteoartritisom ali hudimi poškodbami kolčnega sklepa je zamenjava kolka (totalna artroplastika) pogosto najboljša rešitev.

Ta operacija vključuje zamenjavo poškodovanega kolčnega sklepa z umetnim, kar običajno vodi do znatnega izboljšanja gibljivosti in zmanjšanja bolečine. Drugi kirurški posegi, kot so artroskopija, kjer se odstranijo kostni izrastki ali popravi poškodovan hrustanec, so lahko koristni pri specifičnih poškodbah.

Poleg teh metod obstajajo še druge tehnike, ki lahko pripomorejo k boljšemu spanju in lajšanju bolečin, kot je sprememba spalne drže. Na primer, pokanje v sklepih je lahko znak zategnjenosti ali težav, ki jih je mogoče ublažiti s prilagoditvijo spalne drže ali uporabo ortopedskih pripomočkov, kot so blazine ali podporne naprave.

Magnetna terapija pomaga pri bolečinah v kolku ponoči

Magnetna terapija s pulzirajočim elektromagnetnim poljem, kot je Magus blazina, je bila raziskovana kot možnost za lajšanje bolečin, vključno z bolečinami v kolku. Študije kažejo, da PEMF zmanjša bolečine in izboljša funkcijo pri ljudeh z osteoartritisom kolka, kar je pogosto vzrok za nočne bolečine.

 

V študiji iz leta 2019, objavljeni v Journal of Clinical Rheumatology, so bolniki z osteoartritisom kolka, ki so prejeli magnetno terapijo, pokazali 40-odstotno zmanjšanje bolečin po 8 tednih zdravljenja v primerjavi s kontrolno skupino .

Študijski podatek:

  • Druga študija je pokazala, da je 4-tedenska terapija z magnetno terapijo privedla do 25-odstotnega izboljšanja v lajšanju bolečine pri bolnikih z osteoartritisom kolka .

Magnetna terapija torej  pomaga pri zmanjševanju nočnih bolečin v kolku, vendar se učinkovitost lahko razlikuje med posamezniki.

Zaključek

Bolečine v kolku ponoči so pogosta težava, ki lahko pomembno vpliva na kakovost življenja. Razumevanje vzrokov, simptomov in metod zdravljenja je ključnega pomena za učinkovito obvladovanje teh bolečin.

Ne glede na starost, lahko vsakdo, ki trpi zaradi teh bolečin, najde ustrezne načine za lajšanje, bodisi z ustreznimi telesnimi vajami, pravilno spalno držo, zdravili ali celo kirurškimi posegi. S pravilnim pristopom in ustrezno oskrbo je mogoče doseči znatno izboljšanje stanja in preprečiti, da bi bolečine v kolku ponoči vplivale na vašo kakovost življenja.

Za več informacij in nasvetov o obvladovanju bolečin v sklepih obiščite spletno stran Magus.

V videoposnetku lahko pogledate, kako izgleda, če se odločite za najem ali nakup magnetne terapije Magus:

 

 

VIRI:

(1) – Hip Pain and Mobility Deficits

(2) – Bursitis – Symptoms and causes – Mayo Clinic

(3) – Osteophyte

(4) – Hip Pain – Cleaveland Clinic

tina-stifter

Tina Stifter

Sem Tina, z Magus blazino sem že od razvoja naprej. Veliko vem o magnetni terapiji in še vedno se učim, največ od mojih uporabnikov in strokovnjakov magnetoterapije.
Poleg dela s strankami, me veselijo potovanja, ukvarjam se s športom, sem poročena in mami dvema fantoma.

VERODOSTOJNOST IN STROKOVNOST NAPISANEGA NA MAGUS.SI

Verodostojnost in strokovnost napisanega nam veliko pomeni, s tem se ukvarja Tina Štifter, ki vsebino na strani magus.si tudi piše. Za vso strokovno podporo pri pisanju in pri specifičnih vprašanjih uporabnikov skrbijo strokovnjaki.

1 2
Tina Štifter, Magus-terapija
3 2
prim. prof. dr. Zmago Turk dr. med.
Barovic
prim. dr. Jože Barovič, fiziater
4 1
prof. dr. Igor Jerman, biolog
Napaka ali nedoslednost na strani + -

V kolikor bi želeli opozoriti na napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo opazili, prosim napišite mail: info@magus.si

O nas + -

Bi želeli izvedeti več o nas? Preberite si na povezavi TUKAJ

Trgovina + -

Se zanimate za najem ali nakup magus blazine, ki je prozivod Slovenskega podjetja? Preverite našo ponudbo s klikom na povezavo TUKAJ

Članki + -

Informacije o zdravju, zdravstvenih težavah ali zapletih in kako jih odpraviti. Preglejte naše zapise na povezavi TUKAJ

Kontakt + -

Stopite v kontakt z nami. Pišite nam na naslov info@magus.si. Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja. Ali pa nas pokličite na telefon 040 807 327 (Tina Štifter). Dosegljivi smo od pon do petka med 8.00 ter 16.00 uro.